Saturday, 25 June 2011

Online Shopping Masa Tunggu Train : Gilerr Jimat Masa

As-Salam,

Hari ni nak kongsi cara shopping yang bijak dan menjimatkan masa..... Dicetuskan oleh TESCO yang nak menandingi competitornyer dgn cara menaikkan jualan tanpa menambah kedai??hmmm...
Idea ni diaplikasikan kepada pekerja no. 2 paling rajin di dunia iaitu South Korea.


Idea? Let The store come to people?? how?? 
TESCO lekatkan gambar barang2 yg ada di supermarket kat subway station macam virtual store, pembeli boleh beli dengan menggunakan smart phone! how awesome kan?......just ambil gambar coding tu then automatik masuk dalam online cart, bila pembayaran dah dibuat, terus je barang tu dihantar ke rumah anda.....cepat kan?? x buang masa sampai satu jam nk round2..hahaha.....

sumber video: majedhs1417

x boleh tgk video? ok tgk gambar bwh ni.....

Display Item Kat Glass wall subway station : Shopping masa tunggu train.


 Snap Code, Barang Masuk dalam cart online then Bayar online

 Penghantaran terus ke rumah

another satisfied customer



Hasil Idea??
Hasil dari idea tersebut jualan tesco menggunakan online terima purata visitor pengguna sebanyak 10k , penambahan registration naik sebanyak 76% dan online sale naik 130% so TESO HOME PLUS berada di No. 1 untuk shop online!!....Bijak2.....




p/s: gaya hidup terkini...kat malaysia? satu hari nanti kot...kalau nk beli barang basah..x best plak x leh picit2 ikan hahaha.....

Ok...Chiao...Adieuu...                                                   

6 comments:

hamzah ian said...

pergh.. sume nak teknologi...

beli sendiri lg best. hehe

faizal said...

makin maju negare makin malas manusie...hehe

Nur said...

woah..nih memang buat org makin mals nak keluar. Dok umah je boleh belii semua tuh..

misscha said...

nur:ye betullll

misscha said...

faizal:makin maju = makin malas = makin betul ..hahaha

misscha said...

hamzah:sume nye la teknologi le niii