Thursday, 16 June 2011

Jalan2 Bukit Tinggi, Malaysia

As-Salam,

Ada apa dkt bukit tinggi, Malaysia? hmmmmmm xde ape sgt sebenarnya....dlm 2jam boleh habis dah tour ke bukit tinggi nih...nak jalan2 dapat feel european boleh la kan....Malas la merapik panjang2 layan gambar ok....


colmar tropicale

View Wajib amik..


bukit tinggi

Nak masuk tiket berharga 12 ringgit (Bulan May 2010)

cuti-cuti
Kenalkan Ms White... 


Lola & Lulu


jangan lupa naik tower untuk rasa angin yg menderuuu


Dekat area ni ada kedai souvenir utk beli keychain, fridge magnet & art ceramic ...boleh warna sendiri...


Tempat2 attraction yg lain
------------


 Lepas dah bosan2 kat Colmar, pegi taman jepun pulak....hmmmm aritu pegi air cam warna keladak.... mayb diorg blom maintenance kot....

 macam biasa koi pond wajib ada...


Dekat Zen Garden ada Tatami Spa yg overprice gila babas....kenapa? ....mayb lepas g spa ni badan ringan sampai boleh terbang....i guess?

------------

Lepas dah bosan2 kitorang turun g Rabbit Park....kat sini mmg best sebab kite mmg sentuh, men, bg makan live bersama rabbit (haha jakon aku)
 mr . rabbit cool

Disini harga makan, hotel sume mahal2......jd kitorang pon turun genting sepah tuk makan....biasala cuti budget2 .... so kalau nk g ramai2 ngan famili silalah tapau...jempot2 ke, kfc ke, .mc d pon ok...ehhheeee.... jgn jd cam kitorg ..berpuasa dr pagi sampai nk balik....ahahahaaaa.....jimat duit poket :p

p/s: G Jalan2 tenangkan minda.....
Ok...Chiao...Adieuu...                                                   

26 comments:

i'm ezza haniza said...

omg ?kat bukit tinggi ke?

i'm ezza haniza said...

bestnyeee

Freaky said...

comelnye arnab. huhu

ejaMaria said...

waaa... rindu kat mr.rabbit... last naik masa pregnant anak no.2... brape tahun dulu daaa... ;p

weh... kolam jepun tu keruh sbb hujan kot pagi tu...

mama shifa said...

tak pernah sampai lagi
tp mama dah sampai freaser hill
makan sana ok..murah2 jer

WuMing said...

Makan tu penting... tapi rugi kalau perlu bayar terlalu mahal sedangkan makanannya sama saja..Bezanya hanya tempat...

shopping2u said...

comel betul budak arnab tu, geram je nk cubit..lau semelik best gak tu hehehe

anda dipilih utk menerima hadiah dri sy sila ke sini

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/blog-yang-menerima-hadiah-dari-saya.html

Moumo said...

best ke?
xpnh pegi pn sne

fiza arshad said...

da lm teringin nk pegi, sll tgk pic kwn2 jer hehehhe..blm smpai seru nk jln2 kt cni hehehhe..bile pegi tu niza? 2010 ke 2011? ke salah taip tu? :)

Dayana AZ said...

bestnye tengok gmbr2 ni, da la besar pulak tu hehe :D , dayana xpna pegi lagi ouh .. teringin :D !

CikHaniBhulat said...

ta pernah peg lagi..sgt teringin nak pergi..kna ajak mak ni cuti sekolah akan dtg,..tp lmbt lagi la pulaks

Pink Frogy said...

feeling Europe..

misscha said...

ezza: omg..ye im in BT

misscha said...

freaky: yup come bebenoo

misscha said...

eja: ye kot...hahahaha.....

misscha said...

mama shifa: bole la mamashifa, try naik sekali

misscha said...

wuming: betul tu, sebab tu sanggup puasa sekejap..hahaha

misscha said...

shopping 2u: tqqqqqq

misscha said...

moumo:kalau x penah pegi ok jugak...tgk tmpt2 camtu...kalau nk g slalu x kottt

misscha said...

fiza: betul 2010

misscha said...

dayana: g tauuuu

misscha said...

cik hani: ape di tunggguuuuu

misscha said...

pink froggy: yup ...feeling europe...tp sat je la....hahaha

Mun said...

kite pun pnah pegi sini..pemandangan dia cantik..

Mamachia said...

cantik tempatnya..mcm luar negara..

terutama ada angsa2 tu Lola & Lulu, comel...

Elih Japahar said...

suatu hari nanti, sy akan ke sini :)