Friday, 17 June 2011

Darah Jenis Apa? : Jom Derma Darah

As-Salam,

Baru2 ni dekat dgn office misscha, Pusat Darah Negara tgh buat kempen derma darah.....so selepas kitorg g lunch singgah sekejat derma darah bagi orang2 yg memerlukan..sekejap je ...bukan lama punnn.......cewah mulia la kejap hehe....

Jom Layan gambar jap...

 Banner Karnival Pnderma 18 Jun 2011

 Dah habis isi borang g tgk darah jenis ape......

 sempat berposing sambil menunggu turn

 Ini lah chart darah, kalau kaler gelap penuh tu darah O, kalau darah tu mcm pecah2 so darah AB

 sebelum diinject, inject jarum kecik je, dah inject nanti baru masuk jarum lobang besar

Keychain Gift dari Pusat Darah Negara

 Masa tengah menderma, kitorang tanya misi, darah ni boleh tahan berapa lama? diorg kata 42hari....patotla asik round amik darah....volume darah diambil plak bergantung kpd kemampuan penderma.....syukur alhamdulillah, dapatla derma 450ml...hehehe

dapat penghargaan selain makan roti sambil minum 100plus


kat sini misicha nak amik kesempatan sebar2kan event ni:-

Pada hari Sabtu 18 Jun 2011 merupakan Hari Penderma Darah Sedunia, so.... satu Karnival bertempat di Taman Tasik Titiwangsa akan diadakan dari Jam 8.00am - 3.00pm, so jangan lupe yer beramai2 pergi karnival tu, boleh la derma darah sket.....sket je x byk ponn...Ok tgk banner kat atas ek....




Ok...Chiao...Adieuu...                                                   

22 comments:

EiZaRaZiErYa said...

alahaiii..lemah lutut longgar sendi..tgok2 darah ni...dlu nk jgk derma..p xsmpt..bab ade kelas..nk pg..dah habis dah..yg sekli 2 pulak..dy wat..tp zie blek umah..urmm...tp an..kwn zie..pas dy derma darah...period dy mslh lah..sebuln berturut2 dy dtg buln..ade kne ngene ke.??
wink3 >_<

WuMing said...

Wow... siap dapat sijil penghargaan...Tahniah...

Elih Japahar said...

Awak darah jenis ape hehe...pernah ingin menderma tp tak cukup, sedih >_<

HAFIZAL said...

hehehe...nanti nak derma gak lah..tapi kat hospital yg dekat...nak g tasik titiwangsa tu jauh

Suliana said...

wah..siap ada sijil lagi eh. hehe

aque said...

tahniah sbb berani derma darah...

fara da derma 6 kali (belagak kan.. hehehehe) gurau jew.. last tangan bengkak.. da x berani da.. hahahaha

sakinah_tarmizi said...

uuiii..
tak pernah derma darah..
takut jarum.
macam mna nak ilang takut pun tak taw lah..
huhu

misscha said...

eiza:peod die problem pas derma darah? erkkk..tx tahu la plak ada kene mengena atau x.....

misscha said...

wuming: mekaseyyy..hhahaa

misscha said...

x cukup? cek elih ni x cukup berat ek?

misscha said...

hafizal:boleh...niat tu dah ada

misscha said...

su: yup ada sijillll..ingat g kursus je dpt sijil

misscha said...

aque:wah sampai 6 kali..... tgn bengkak salah cocok kottt

misscha said...

kina: x leh tgk jarum kot.....tutup mata

Bro ahmad said...

elok derma darah ni...selamat beramal

akuwanblur90 said...

waaaa... wanblur kena tunggu bulan 8 nie.. adeih, terseksa jiwa.. ketagihan.. huhu

fRaMe+LenSeS said...

keychain tu cantik laa.. jeles la camni.. awat Nadh tak dapat tadi? T.T

misscha said...

bro ahmad: tq...selamat beramal juga

misscha said...

wan: ketagihan derma darah? wahh x pernah dengar la...biar betui

misscha said...

nadh: ye ker? mayb habis stock kot....

Mun said...

saya darah O ! :)

Elih Japahar said...

Tak cukup darahla...huhu :D apa kaitan dgn berat pulak?