Sunday, 26 June 2011

Bangkai Raksasa Laut Gergasi Terdampar di Tepi Pantai....

As-Salam,

Berita ni dari page yahoo...saja nak sampaikan kat sini.....bangkai haiwan laut gergasi telah dijumpai di tepi pantai kat Guandong China....hmmmm.....kalau tgk obor2 terdampar pon dah jd mcm jakon gile siap snap2 gambo....kalau giant fish ni lagi la....huuhuhu


sumber gambar : yahoooooooooooooo 


Ada yang berkata mungkin ni raksasa laut yang legend tp x mustahil kalau yg ni ialah ikan paus....tp still x berapa pasti sebab dah leper cam lempeng.....panjang ikan ni adalah 17m dan seberat 5 tan!!!....

Ikan ini dipercayai tersangkut net bot nelayan, tp dilepaskan semula sebab besar gila dan besar kemungkinan diorg karam kalau sauk gak...naseb bek diorg teringat pepatah orangtamak selalu mati rugi.....


Wallahualam....




Ok...Chiao...Adieuu...                                                   

11 comments:

rara pinkmafia said...

eeeuuwwww apa tu...

ena.adrina said...

serious besar benda lah tuh! lempeng besar ke ape? uhuuu :P

i'm ezza haniza said...

ambek buat ikan pekasam sedap ni! hahahaa..

Benrauf said...

cam tempe je aku tengok. hehe. ikan menampung berat badannya dgn air, jadi mungkin jugak tu ikan paus sebab ikan paus kalau dinaikkan pun akan jadi leper macam tu.

Azie Azman said...

goreng pon sodap ni..
hahaha..tapi serious pelik..
nmpk gaya macam ikan dah..
tapi ika ape eh..

misscha said...

azie:sedap ek? hahaha

misscha said...

benrauf: tempe ke ben? eh ko penah tgk ikan paus dinaikkan ke?

misscha said...

ezza: ikan pekasam boleh tahan sampai staun

misscha said...

adrina: lempeng ikan

misscha said...

rara: its a fisshhhh

KuNanGKuNanG said...

besar giler...ikan paus ni rasenye..