Thursday, 9 June 2011

Ape Ni? Men Simbah2 Pule...Hati2

As-Salam,

Zaman skarang ni hidup penuh ketakutan, nak berjalan sini sana pon dah cuak2  cuak ngan org nak ragut so kepit hand bag kuat2...cuak ngan orag raba2 dlm train so dok dalam train untuk ladies saja.....skang ni cuak ngan org main simbah2 asid.....

Cane ni....nak berjalan dgn hati girang pon dah menakutkan.....bukan setakat berjalan.....duk dalam keta pon x semestinya selamat......baru2 ni dapat emel yg bg advise soh berhati.....mana i x risau u.....

worried girl


For the ladies, kalau ada org ketuk2 cermin keta jgn murah hati nak turunkan cermin keta tau, bahaya....... nanti kena simbah....adohai......bukan x nak percaya ....tapi bila dah ada yang kena, hati mana yang x risau....hati diri sendiri, hati boyfren/gf, hati laki/bini, hati mak/ayah....sume la... jaga bebaik diri tu....kerana diri anda semua berharga....


danger acid



p/s : guys pon kena hati2..zaman skarang cam x leh nak percaya sangat aja....


Ok...Chiao...Adieuu...                                                   

18 comments:

Farah Shamsudin said...

yerla.. sekarang ni memang semua kena berhati-hati..

effa said...

2la kan...skunk ni kat mna2 pun bahaya...huhu...takut nak kuar ke mana2 gara2 kejadian suka simbah2 ni..da jadi mcm stu trend...yang jdi mgsanya kaum2 hawa yang ada kat m'sia ni ha..huhu..effa sniri punm sa aircond keta rsk..huhu..takut jek nak kuar rmh..heehe..semninggu x g mna2 gara2 tkt jdi pa2..;-)

Taste Of Tapah said...

ada satu lagi.. kalau dok umah burung (tak kira la flat ker apartment ker, kondo ker) tengok2 la atas... orang atas rajin jugak 'menyimbah' wakaka

aku pernah kena - budak2 isi belon dgn air pastu diorg baling kat bawah.. sengalllllllll

misscha said...

fara & effa: saya setuju!!

TOT: naseb bek simbah air biasa....kalo di simbah acid, baling almari ke..yawzz scaryyy...

Muhammad Khairul Fahmi said...

setuju ngan entri ni...
skg ni kta hrus waspada..zaman skg bukn mcm zaman dulu2 ;)

Moumo said...

zmn skrg ne ssh betol la
terpaksa anggap sume org nk bwt jht kt kite

kesian kt yg xbersalah

WuMing said...

Sekarang kemasukan warga asing tak dikawal telah menambahkan lagi kadar jenayah di negara kita...

rara pinkmafia said...

hmm kan kan.malaysia dh makin tak selamat.nk jalan2 mcm dulu jgn harap lah.nk bukak tingkap nk hirup udara segar.xyah berangan lah.

diya said...

entah bila lah dorang nak berenti main simbah2 ni eh ? :(

isyam mirah said...

mcm3 skrg ni..huhu..nk kuar pom tkt..kuar rmai2 pom tkt gk, petah lg nk kuar sorg2..

xth la motif pe smbah asid tu..bkn ny knl pom mngsa tu..adoi...

mirah dtg n follow juge :)

LaLa said...

thanx follow Lala...
lala da follow miss cha...
btw, nak mintak tolong like gambar bleh x?

ni link dia

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150190897830808&set=a.10150181630375808.300271.130763970807&type=1

Suliana said...

kena hati2. akak lagi la time balik berdepan dgn risiko mcm ni.. huhu

tia @ Ini Kisah Tia said...

uish , duduk dalam keta pun boleh kena ? hurmm . tak payah keluar rumah lah jadi katak bawah tempurung . huhu ..

Siaplah Korang Yang Suka Sangat COPY PASTE

misscha said...

fahmi, moumo wuming,rara,diya,isyam,lala,su,tia :

kan2 risau.....orang asing ramai sgt pon risau, duk dlm keta pon x slamat, tunggu bas pon x selamat...x kan nak paki helmet kan? huhuhuhu

HonEyBuNNy said...

betul tu...

zaman sekarang semua da xselamat...macam2 kes ada....apa pun..kita kena sentiasa berhati2 n beringat....;-)

*Miss Syahnia* said...

skang mmg dah tak slamat lg2
kaum wanita..mlm td tgk berita
pasal pnumpang wanita hmpir kene rogol ngan driver bas..aisshhh
seramm btl lah..

en.tunang riasu je kalo ain
keluar beli brg sorang2..tp
dah tpaksa kan..

org asid jgn smpai ke shah alam
suda lah..mmg naya ;(

pauline said...

waktu study kat cheras haritu, memang menakutkan giler kes nie.. sampai bawa payung ke mana2 jer..

Elih Japahar said...

ermm...dah makin parah kes ni, wujudkan peraturan jualan asid cepat ni,kerajaan kena pantas~~~!