Friday, 8 July 2011

Pesta Bunga Floria Tahun 2011 : Event Best

As-Salam,

Hati ini dah berbunga2 bila dengar pesta berkonsepkan taman dan bunga dah hampir.......yeayyyyy



Meh misscha terangkan detail die kay....Pesta Floria Tahun 2011 yang bertemakan bunga ros/mawar akan diadakan di tempat masa seperti berikut :-

Event    : Floria 2011
Tempat : Presint 2, Putrajaya
Masa    : 9.00 am - 10.00 pm (Ahad - Khamis) 9.00am - 12.00pm (Sabtu - Jumaat)
Tarikh   : 9 Julai 2011 - 17 Julai 2011
Parking : Park dekat Putrajaya Central (RM 2.00) then naik bas Nadi Putra PERCUMA
Entrance Fee : PERCUMA
Phone : 03-8887 7137
Website : http://www.ppj.gov.my/       




Hah...dah baca dah...ok skarang korang dah tau detail2 yg penting......meh nk cerita skit ape yg misscha dgr kat MHI pagi tadi......

Pesta kali ini mengetengahkan bunga ros yg mana melambangkan cinta, kasih dan suci. Mengikut rekod terdapat lebih 30 ribu jenis bunga ros di seluruh dunia & pada pameran kali ini sebanyak 60 spesies yang merangkumi habitat asal di kawasan tropika dan kawasan sejuk...menjadikan total 12 Ribu bunga ros daripada 400Ribu jenis bunga yang lain2 akan berada di pameran Floria 2011.

Memandangkan pameran ini adalah berkonsepkan taman dan bunga, maka korang semua boleh ciplak idea hiasan terrace rumah untuk diaplikasikan di rumah sendiri yer...... dan x lupa juga ada 200 aktiviti disediakan sepanjang pameran berlangsung.

Pameran yg mencuri tumpuan mayb bot yg akan dihiasi bunga untuk tatapan korang tau di waktu siang dan juga malam. Peserta hiasan ini sangatlah luas dari local to Antarabangsa, Korporat swasta dan Goverment, Dewasa dan Budak Sekolah.......

Selain tu, ada juga persembahan artis tempatan, silap mata, cheerleading & brass band...so jgn lupa datang tauuuu!!!!! misscha nk ke sana juga...



p/s: kawan2 baik hati jgn petik2 bunga tau, lets be a more civilized person......


**UPDATED 11 JULY 2011**
misscha baru pergi...klik "SINI" utk tonton gambar.... jom!!!






Ok...Chiao...Adieuu...                                                   

10 comments:

cik nana said...

last year ad join competition utk uni punye. theme orkid. next week cik nana pegi. okey, tak sabarnye nak tgk rose yg byk. 8)

tia @ Ini Kisah Tia said...

jelesnyeeee :(

Suliana said...

suka gak nengok bunga tapi faham2 jela driver i mls melayan, putrajaya tu.. JAUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH :-)

pijamija said...

bestnya ! xsabar nk pergi. suka rose biru :)

WuMing said...

Fuiiiyooo... masuk percuma... tapi tolll dan minyak dari Penang boleh mencecah lebi seratus... tak masuk penginapan dan makan... ahhh... kensel lah....

Taste Of Tapah said...

harap dipertimbangkan kawan-kawan pergi ahad yer,,,

esok kalu jammmm BERSIHHHHH

wrizuan.net said...

mat mat bunga boleh pi nie....hihihhi...gurau jerr..
sekolah2 pun ada dpt jemputan td...hihihi

Mr.Thinker@Ali said...

Erk?? X boleh nak petik bunga ke?? ^^

Mun said...

mesti pack gile org..

el-janna said...

nak pergiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii