Wednesday, 20 July 2011

Memang Ada Yang X Kena T_T

As-Salam,

Ingat x post semalam entry Seperti Ada Yang X Kena.....Yaa......memang ada yg x kena...kuat betul naluri isteri ya.....begini ceritanya....

En somi main futsal aritu & terjatuh ala2 tertwist lutut...memula g klinik...macam x serius...tp malam semalam tetibe dia x leh gerak kaki...so misscha pon terus mengELkan diri....demi menghantar beliau ke spital berdekatan, walaupon appointment dgn pakar otot (orthopedic) lambat lagi...

en. somi  @ Hosp. Selayang

memula g Hospital Selayang kat bahagian kecemasan....ok la...tp diorg x dapat nak buat ape2 coz kena tunggu orthopedic specialist punye review jugak......hmmm x leh blah...so terus g private memandangkan ada insurance company.....dapatkan reference letter dr klinik...tunggu berjam2 lg... sigh...

sampai kat KPJ Damansara, dapat je GL terus g jumpa specialist.....Dr. kata kedua2 ligamen  & meniscus sudah terkoyak..(ape tu? sy dah link, tekan aje...nak explain x reti) ......makanya perlu membuat surgeri.......bermulala episod ulang alik ospital..(ye kot?)..Dr. suruh warded  n esok terus surgeri tetapi en somi xmo......dia x ready lagi nk buat surgeri secepat mungkin.......

So esok cuma scan MRI & X ray (insurance procedure) & tgk perlu ke tidak surgery if perlu... next tuesday insyaAllah operate.....lepas operate kena tunggu berbulan2 utk recover termasuk fisioterapi.supaya boleh normal semula walaupon tidaklah 100%.....huhu macam doktor da sy ni....


p/s: Doakan terbaik!!..time kasih.....bebanyak....


 Ok...Chiao...Adieuu...


  Photobucket

17 comments:

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah semoga cepat sembuh ye..AMIN

SoLy SoLicious said...

semoga cepat sembuh....get well soon ^__________^

Freaky said...

ligamen koyak ? =_= .. semoga cepat sembuh

diya said...

lamenye berbulan2. takpe2, moge boleh cepat2 baikkk :)

misscha said...

@JAMALUDDIN ABU BAKARtq jamal

misscha said...

@SoLy SoLicioustq :)

misscha said...

@Freakyyup freaky..gitu la critenyer

misscha said...

@diyatu la kan diya...laama benor.....

Suliana said...

la siannya.. habis tu sape jaga dia? isteri yg solehah ni ke? hehe

@iney123 said...

lorr...siannyer.sabar la.arap2 smue ok n cpt baik..aminnn..

Kasih Kita said...

Huhu... I hope his injured will heal easily. Aku doakan suami ko cepat sembuh huhu ni cam riso nak bg Yusuf main bola nih huhu

fiza arshad said...

dear niza, cian lak aku bace entry ko..teringat encik suami ku juge penag alami situasi berkenaan..cewah, formal plak..hubby aku penah operate lutut..gara2 org peteh (*ayat ganu ni, phm tak?) lutut hubby, kne 2,3 kali jgk ulang alik specialist..operate da lm, sblm kami kawin la..hmm skrg efek die xleh main bola lg..juz main futsal tu pn amat jarang2..efek die lame...cian lak kan?...get well soon :)

syieda_joy said...

insyaAllah akk..semoga semuanya selamat. semoga akk dan keluarga kuat. syieda baru lepas dari episod ulang alik hospital sebb bf syieda eksident teruk..

moga akak dan sekeluarga kuat hadapinya amin

Mun said...

semoga cepat sembuh and tabah hadapi ujian ni ..

CIK JATT said...

siannya. hopefully semua selamat and hubby cepat sembuh k..

by the way, sis follow ur blog. salam kenal k

mama shifa said...

ciannyer misscha ...
dah nak raya pulak ni
harap-harap ada jalan keluar selain operation

WuMing said...

Maion bola/fulsal memang selalu sakit... WuMing dah tak mau main dah... Ping Pong, takraw atau Badminton lagi ok.