Thursday, 14 July 2011

Naik Motor Ke Kereta : Pegi Keroje

As-Salam,

Dilema setiap hari nak naik kete ke motor slalu ada…especially org yg keje kat KL ni....
kalau naik keta :-
1)      kena bangun awal, itu pon belum tentu dapat sampai awal
2)      kene jem sebab ekseden ke atau jem tanpa sebab ke x pasal2 sangkut lagi lama
3)      Free2 tensen ngan motor sebab diorg main terjah je kan sambil2 jeles sebab diorg boleh cilok siap sampai awal plak tu….hehheeh x bleh blah…
4)      Minyak makan banyak dowhh….bakar duittt…grrr
5)      Parking lagi mau pikir
6)      Kete breakdown tgh jalan
7)      Keselamatan lebih terjamin
8)      Sejuk sebab duk dalam aircond
9)      Selesa bebeh
10)   Kalau ujan confirm x basah…..
11)   Boleh nyanyi sambil dgr radio
Kalau naik motor lak:-,
1)      boleh gerak lambat, sampai pon masih awal .
2)      boleh  nk mencilok2 hihi best2
3)      x selamat sgt, risiko eksiden & cedera lebih tinggi dr kete….
4)      Dapat pembonceng macam kayu suke terkejut sambil jerit2 …haha kesian kat driver motor.
5)      Kalau ujan ….. tahniah!! Dapat percutian pesinggahan bawah jembatan kalau nk terjah gak lencun punyer…get ready baju ujan….
6)      X leh nk lambak barang2 kat  motor
7)      Hirup karbon monoksida yg segar setiap hari
8)      Senang bergerak…o yeahhh

kesimpulannya:-
Sooo..nak naik motor ke kete ke pon pening2 ek…pandai2 la decide…apa yg pasti kalau naik motor confirm nyumpah kat kete sebab x consider, kalau naik kete plak nyumpah kat motor sebab sesuke je nk terjah….vice versa.... tp bagi yg dah biasa naik 2-2 rasanya diorg lebih consider sebab dah pernah mengalami kedua2nya ,x kisah la naik moto or kete..




Ok...Chiao...Adieuu...

 Photobucket

p/s: berhati2 dijalanraya….baru je Nampak motor eksiden….

11 comments:

ejaMaria said...

mmg naik KETA... sbb bawak anak... sekerat hantar rumah pengasuh... sekerat lagi hantar sekolah... mana leh bawak ngan motor... berterabur karang anak ngan beg sume... henbeg mak lagi... bekal lagi... ;p

Mrs.Chubby::. said...

Mrs. chubby agak trauma naik m0t0r, penah xcident patah tgn, seminggu admit ward.. cedey!~

honey amour said...

naik ler LRT dear..hahaha :)

azu said...

xnaik moto la..lesen xde..kete jam parah pulak..salam singgah dr protege jamaluddin.net
jemput singgah!
http://azumie.blogspot.com/2011/07/wanita-dipotong-kaki-diceraikan-anggota.html

Cik Baju Kurung said...

kalau CBK mestilah nak naik kereta . hehe

WuMing said...

Memang macam tuu... kita naik keta, kita mat motor... selit sana, selit sini... Tapi masa naik motor kita yang selit lebih-lebih.. Tapi WuMing suka naik motor. Tak kena tol, minyak safe... Masa rehat, nak kluar makan pun senang..

Mamachia said...

tak suka naik motor..tak pandai imbangi badan.
sebenarnya x pandai hehhehee..

Taste Of Tapah said...

sokong honey amour!!
naik LRT macam akue.... peace yaw..

syiela said...

motor cepat sampai.. myk pun kurang.. kereta lambat tapi kalau hujan xde mslah walau kena isi myk lebih.. yang penting jgn lari buget

tia @ Ini Kisah Tia said...

naik bas . keh3x :)

siti kektus said...

sekarang lagi suka bawak kereta, tengah eksaited bawak lah katakan.

nak bawak moto pon dah tak lalu, haha :p