Thursday, 4 August 2011

Resepi Roti John Home Made : Tq T.O.T

As-Salam,

Oleh kerna x tahan tgk roti john kat blog Taste of Tapah (T.O.T), maka ini adalah Juadah Sahur......KOrang pon boleh buat....rupenyer senang ek..hehe....ni pon baru first time.....

Bahan kena ada :  Bawang potong dadu, daging ayam (misscha recycle daging ayam bihun sup semalam) daging  burger pon bleh, roti frankfurter Gardenia(sebab lembut best makan), timun & garam.... nak campak black pepper pon bley

Cara Masak : campur aje bawang, ayam (bawang n ayam misscha goreng skit takut x masak, biasala org first time sume takut2), telur & garam dll yg dirasakan nk tambah then tuang kat kuali pastu tepek roti....ok dah siap...


 x de kuali flat pon x pe...ni kuali dalam....belasah aje la

 terlebih masak skit..hehe x pe la...sedap gak...

mayonis x de, so pakai thousand island.....tadaaa....presentation misscha lg buruk dr (T.O.T)....hehe biasa la mana boleh lawan tokey....


p/s: selamat membuat juga....


 Ok...Chiao...Adieuu...


  Photobucket

20 comments:

Hanis Azla said...

boleh cuba juga buat roti john sendiri mcm ni nnt.. Selamat berpuasa..

Rozuan Ismail said...

pergh,wan sahur makan biskut je =)

misscha said...

@Hanis Azla

boleh punyer...

misscha said...

@Rozuan Ismail

biskut je ... pasni try yg ni plak..

Taste Of Tapah said...

terbaek wok!!! muahaha sengal perli aku bab presentation tu.. hehehe.. burp kenyang alhamdulillah

fiza arshad said...

yey!! nk try jgk..tau tau jer fiza pn ade entry psl roti john br2 ni, fav tu!! sedap pla tgk ko buat niza :)

misscha said...

@fiza arshad

haah boleh buat fiza, nanti x yah beli dah roti john tu....mau2 3.50...buat sendiri aje....

~AmyLiana86~ said...

wah bestnyer..

Suliana said...

fuiyoo.. best.. boleh try nnti :-)

misya said...

nak try

e k i n . said...

Peh letak thousand island tuh yang tak tahan sodap tuh xD


#1 Ramadhan entri: Pengalaman pertama.

misscha said...

@Taste Of Tapah
ehehh...aku salah ayat...nak kata aku punye brurukk....gheeeee

misscha said...

@~AmyLiana86~
kan....cube laa

misscha said...

@Suliana
ok kak su, nanti dah raya kita buat jamuan petang roti john nak? hehehe

misscha said...

@misya
boleh!

misscha said...

@e k i n .
hehehe.....

WuMing said...

Sempoi nii...

Mun said...

semalam baru je buat roti john jugak..high 5!

Jobless Girl said...

Nampak sedap roti john ni.

@iney123 said...

tergugat aku pose2 ni.xtry buat lagi..bile nk wat ni??adoiii..