Wednesday, 10 August 2011

Kunci Terjatuh Dlm Longkang : Macammana ni???

As-Salam,

Ehemmm......kunci jatuh dlm longkang pastu longkang tu plak x leh cabut besinyer....camane ni..**panik kejap**........misscha parking tepi longkang yg ada cover palang besi, pastu nak kuar kete jap teringat jugak...ala- ala dejavu...."ni kalau kunci jatuh longkang mampus aku"...amik kau.........x teringat kunci umah kat riba...terus je melulu keluar...berbunyi la "ketinggg" 

OWHH MYYY KEY..............

ALAAAAAA.......................................

CANE NI?????

Nampak gaya kene tukar semua lockset...nak amik balik palang tu cam dah pateri melekat kuat ......tp kalau nak pakai dawai kaut macam dlm iklan pati ayam brand tu cam mustahil aje....arghhhhh.....

Moral of the story : tu la lain kali kuar kereta pastikan tiada kunci di ribaan anda....haishh lupa nak check....my bad...my bad....

p/s: hmm...beli lockset baru...huhu.....ini adalah salah satu cara belanjakan bonus saya....i don't plan this...wuarghhh........

UPDATE @ 11.45 AM

Ramai yang tanya nak masuk umah cane?...hehehe naseb bek sy bijak sket..keh2..perasannnn.....bwekkk... ada kunci spare la...yabedabedu boleh  masuk umah..... peaceee...

UPDATE @ 1.27 PM

Alhamdulillah dah dapat kaut balik kunci tu ...guna kayu pancing en somi punyer...time kasih..en somi...anda masih mampu membantu sy walaopon bertingkat.......lebiu....aceceeee bwekk.......

 Ok...Chiao...Adieuu...

  Photobucket

8 comments:

WuMing said...

Kesiannnnn... Habis tu? Macam mana masuk rumah plak?

fiza arshad said...

oloh cian nyee my dear fren!! sbr ye!!

misya said...

cianyer

Mr.Thinker@Ali said...

err. kalau bulan x puasa boleh makan gula2 getah, lekatkan pada batang kayu, capai kunci. skg puasa. sory, x ada idea. so, masuk rumah macam mana?

amirah said...

licin duit bonus..oh no =,="

Kasih Kita said...

Aku dulu kad parking jatuh huhu. nasib baik xde org curi

BERT said...

hohoh.. dapat jugakk.. seriau kalo kunci jatuh longkang.. pernah jatuh tapi sipi2 je.. fuhh nasib baikk woo

Tholeha Mustapa said...

nasib ade kunci spare hehe, kalau saya pulak jenis selalu tinggal kunci kereta dalam kereta pastu autolock! hahaha :D