Pages

Thursday, 18 August 2011

Lagu - Lagu Raya Lama Yang Best : Klasik

As-Salam,

Ehemmmm.........raya dah nak dekat......dekat 2 minggu nak syawal mmg banyak lagu - lagu raya klasik berkumandang di radio2, supermarket, hypermarket, sekitar Jalan TAR, Kedai Kain Hassan...dan sebagainya....

Walaupon zaman semakin moden mmg x leh lupa kan lagu raya yg klasik2 ni....evergreen everlasting la katakan....sedap aje dengar...nak raya pon rasa macam extra semangat ....lagu raya zaman siti pon ok jugak macam nazam lebaran, air mata syawal etc...etc...best...best...best

Tapi kalau zaman indie ni cam x best lagunyer...contohnye lagu ana raffali yang baru tu...errr..sy x minat la....tp kalau org len minat x pe....silakan.....taste lain2 kita kena hormat....

Lagu - Lagu Wajib Dengar....Kalau nak download, scroll bwh lagi, misscha ada bg link pada blog org itu.....

LAGU RAYA LAMA

01. Takbir Raya
02. Selamat Hari Raya – Saloma
03. Suasana Hari Raya – Sharifah Aini
04. Cahaya Aidil Fitri – Black Dog Bone
05. Dari Jauh Ku Pohon Maaf – Sudirman
06. Seloka Hari Raya – Uji Rashid & Hail Amir
07. Dendang Perantau – P.Ramlee
08. Hari Mulia – Sheila Majid
09. Aidil Fitri – Sanisah Huri
10. Bisikan Hati Di Pagi Raya – Sharifah Aini & Hail Amir
11. Bila Takbir Bergema – Rafeah Buang
12. Suasana Riang Di Hari Raya – Junainah M.Amin
13. Pulang Di Hari Raya – Noorkumalasari
14. Selamat Hari Raya – Rahimah Rahim
15. Selamat Hari Raya – Faridah Joned
16. Takbir Raya
17. Menjelang Hari Raya – DJ Dave
18. Bersabarlah Sayang – Sanisah Huri
19. Selamat Hari Raya – Ahmad Jais
20. Balik Kampung – Sudirman
21. Nostalgia Aidil Fitri – Sharifah Aini
22. Bersama Di Hari Raya – Cenderawasih
23. Suasana Di Hari Raya – Anuar & Elina
24. Sepasang Kurung Biru – Khairil Johari Johar

So......pada yang mencari lagu raya yang nak dimainkan ketika jamuan opis, jamuan kelas, rumah terbuka, atau suka2 nak dengar boleh klik "SINI" untuk download.......jupe di blog Malaysia Uncut


 Ok...Chiao...Adieuu...

     Photobucket




2 comments:

Mr.Thinker@Ali said...

balik kampung lagu raya ke? x ada perkataan 'raya' dalam lirik lagu tu. :p





cuma dilagukan pada hari raya.

misscha said...

@Mr.Thinker@Ali

haah x de perkataan raya..tp kalau raya mmg sinonim dgn balik kg yeayyy balik raya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...