Monday, 12 September 2011

In Luv With New Lappy : ACER ASPIRE 4755G

As-Salam,

Alhamdulillah...yes...yess!! got my new lappy dengan spec yg best tp paling penting arga reasonable.RM 2099....dgn tambahan boleh buat installment with 0% interest & RM 0 Processing Fee (kalu kat low yat selalunye ada processing fee dlm RM30-RM50).......yeayyyyy........

OBJEKTIF PENCARIAN LAPPY : MURAH , LAJU & BERBALOIII

Inroducing Acer Aspire 4755G


 Hijau colour feberett


with chicklet keyboard 


DDR3 Memory dah upgrade free 4GB , 14" screen resolution 1366 x 768 pix, Warranty 3 thn bebehh



x brape faham teknologi nvidia optimus tp org kata best...


wajib headphone kale ijauu 


External Hard disk Seagate 500gb usb 3.0 perlu ada sebab laptop ada 500GB saje....RM180


Oleh kerans sound laptop (Dolby Digital) x best sgt so cekau  speaker on the go nih RM 49 ...lepas test...wah  mmg berbaloi......mcm performance speaker RM 100 gitu..


Beli lappy wajib ada barang free..... Dapat Bag pack, carrying case acer, 7 barang free kecik2 macam cooler pad,headphone cleaner, keyboard protector, mouse etc2)

Memang sgt puas hati total RM 2279 bayar secara installment setahun (x termasuk speaker), kalau nak byr full rugi, baik campak kat asb bg ada dividen skit (dividen boleh cover balik duit bli lappy baruuu)...memandangkan 0% installment.....yaaaa 0% aku sukeee.....kalau beli kat luar macam courts, sen heng ke ape ke etc2 diorg dah kira interest dlm arga lappy slalu arga mahal 1-2 ratus compared to low yat ...tp ni mmg x der tambah2 betul2 arga LowYat...
p/s: Dulu nak cekau vaio diamond kaler pink tp x berbaloi...arga 2499 , 1 thn warranty, nak maintain mahal....isi lappy x de ape sgt.walaupon lawa...tetapp......kensellllll.....

Beli di JAYACOM, Low Yat, barang komputer selalu beli kat situ...mmg best!




 Ok...Chiao...Adieuu...


  Photobucket

12 comments:

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Peh..spec die memang sound reasonable with that price..nie yg jeles nie..hehe

waaa, nak sebijik jugak...

Mr.Thinker@Ali said...

baiklah, sangat memuaskan hati. :)

BERT said...

wah lappy baru.. mst semangat nak berblogging kan hee

KuNanGKuNanG said...

wah..bestnye...ni wat jeles ni.nak gak...sy mmg tengh survey laptop.nak cari la kedai ni...

misscha said...

@JAMALUDDIN ABU BAKAR

betul2 nasib baik en. somi ada tolong pilihkan

misscha said...

@Mr.Thinker@Ali

kan!!!

misscha said...

@BERT

semangat still the same..hihi

misscha said...

@KuNanGKuNanG

sila ke Jayacom mmg suke pegi situ..

fRaMe+LenSeS said...

cantiknyaa.. wahhh. jeles la.. :D

Anonymous said...

nak tanye, lps upgrade 4GB ram ada tak dia kate dalam system property 4GB (3.85 useable) ?

misscha said...

@fRaMe LenSeS

tq :)

misscha said...

@Anonymous

yup mmg ada....