Thursday, 26 May 2011

STABLE STEAK HOUSE KG. BARU

As-Salam,

As usual, weekend time is time for Jalan - Jalan event....ada org recommend mkn di STABLE STEAK HOUSE jadi kami pun merewang2 jalan di KG. BARU...

Kg.Baru memang banyak kedai  makan dan keadaan jalan agak sempit...mmg perlu la rasanya susun balik township kat situ....kalo naik motor boleh lagi la nak mencilok...

Makan kat sini, ok lah tapi harga agak mahal...contohnya makan chicken chop black pepper dalam 17.90...ehemmmm rege restoran...tp kedai x melambangkan arga tersebut...bukan nak negatif  tp my opinion...rege 17.90 bagi aku ialah, restoran yg centik , luas, ada aircond, dgn pelayan yg ada class sket...pastu hiasan hidangan ada nmpk seni...tu je...

Kebanyakkan nama makanan mesti ada kaitan dgn kuda.....owhh sebelum tu korg mesti tertanya..tu kuda tokey  kedai ke? kitorg dah tanya...jwpnnya...... itu ialah kuda kawan tokey kedai..sekian...sila layan gambar -->









The food? average...boleh diterima.........kalau nk rasa muka diasapkan sila order sizzling sebab mmg diorg curah kuah depan korang...curahan seperti curahan gandum kokokrunch....


Chicken Chop Black Pepper, Roti itu free, kuah okay.... rege 17.00++


Yg ni sy x ingat nama ..tp ini adalah daging lembu dan kambing, daging lembu agak sikit....rege 20.00++


Lepas ni nk cuba HR Steak House....kat area Kg. Baru gak..yg ni org dari Johor recommend.......arga katanya murah.......


p/s: kalau tokey kedai baca review aku ni jgn marah ek..aku jujur nih....mungkin boleh jadi komen yg membina.......kpd pembaca sekelian.....mana tau untung2 tokey kedai trunkan harga...

update 30 Mei 2011
Dah pergi HR Steak House boleh tgk review kat link ---> HR Steak House
Ok...Chiao...Adieuu...                                                   

12 comments:

Farah Shamsudin said...

mahal juga harganya tu..

Suliana said...

nmpk mcm ok jek.. may be yg mahal, hiasan kepala kuda tu kot :-)

misscha said...

farah: ye betul.....mayb diorg leh kurangkan harga.....makan kat fish manhattan pon 19.60hhaha..sy seperti berkira2..well we must pick sumtin value for money

misscha said...

kak su: kedai tu kecik, bawah flat kot....kak su dah jd org kaye tu yg nmpk ok jek....heheheh

sitinurul said...

agaklah kan, harga memang POM,
but kedai dia biase2 je,
eh kat kampung baru ade lagi satu steak house, alaa yang ade kapal besar tuh:))

misscha said...

siti: kat mana tu? ape nama kedai dia? leh advice....

ejulz said...

terasa kesedapannya.. sehingga menjilat pc.. heHe

*Miss Syahnia* said...

oh klasik tmpatnya

isshh tang herga mhal yg pkir
byk kali ni tp kalau
mknan sedap puas hati lah.. ;p

misscha said...

miss syahnia : nk kata sedap, sy bg average......ayam tu x de yg grilled cuma fried aje, jd agak muak mkn tepung...

qeYLa said...

kalo nak compare hr steak house dgn steak house yg ade kapal besar tu, sy lg prefer makan kt hr steak house coz hrga lg murh,sedap n portion lg byk..
sy peminat lamb chop :)
if kt hr steak house,arga lamb chop RM8
& if kt steak house kapal tu arga lamb chop RM9.90.. :)
berbaloi2 :)

FADHIL AHMAD said...

sy selalu pergi untuk mkn di Stable Steak House,kg baru..bagi pendapat saya,makanan sperti 'western food' bukanlah untuk dibandingkan hargenye kerana masakan ini tentunya susah untuk disediakan,dan juga bukan seperti bahan makanan biasa..harganya tidak terlalu mahal dan berpatutan..
Lagipun, Stable Steak House adalah steak house pertama di kampung baru..

Stable steak house terbaik beb !
itu pndapat saya,jika anda sangsi sila cuba sendiri yee :)

aishah akbar said...

Bagi sye makanan di stable steak house lebih sedap berbanding yg lain. walaupn harga dia agak mahal tp restorannya bersih dan rasanya sama drp dulu hingga sekarang. jalan jalan cari makan pn pernah dtg dkt sini. Kalau dkt restoran kapal tu mungkin murah tp rasanya kurang sedap dan servicenya lambat. Itu pendapat saya. :-)