Saturday, 9 April 2011

NH Colla Plus - Collagen Drink LUV it

As - Salam,

Ok cik/puan, arini sy nk share berkenaan produk ni (suke2 je nk share..tidak dibayar pun..) mungkin ada yang lebih bagus..tp sy nak bg pendapat sy on NH CollaPlus.
Item : NH Colla  Plus

Sejak Bila Consume Ni?
Dari tahun lepas lagi sebenarnye.....rasanya nak masuk 7 bulan dah sejak Oktober 2010.....

Macammane Boleh Tau Pasal Produk Ni?
Tgk melodi pastu Linda Onn ckp pasal NH Colla Plus, pastu pe lagi google la tgk ape pendapat org len ....

Kenapa Beli?
Lepas dah baca2 belog org len hmmmm nk cuba la........uit...mahai gak sbenarnye........tp cube je la.....memandangkan muka dah macam playground cik jerawat...pori muka makin besau je...dr jauh leh nampak.......x leh jd nih.......

Yang Best
1)HALAL
2)Masa seminggu x de la rasa sangat tp lama2 cik jerawat cam dah kurang....kalu dulu keluar sekali tiga...arghhhh ..tp skang still ada tp satu je la..kdg2 x de...normal la sebulan skali...paham kan cik puan semua.....
3)Then pori muka pon dah x obvious..pores getting smaller..ok la kan.......
4)Rasa lebih confident...
5)Perisa anggur, dengan itu, x de la rasa seksa masa nk minum tu..SEDAP.
6)Muka jadi less oily....kawan sy kata
7)Bertambah muda...ada org kata arr..bukan misscha...
8)Sesuai & Selamat consume masa pregnant, lebih2 lagi time period.....

collaplus
Byknye cop approved

List Benefit Dlm Brochure

Boleh click http kat pix -->
collagen drink
http://nhcollaplus.com/images/flyers/Colla-plus_BM.jpg

Yang x Best
1)Agak mahal pada permulaan...tapi bila dah consume 3 bulan ke atas rasa reasonable...sebabnye =

Day 1-7 = 1Bottle/Day
Day 7 - 3 Month = 1 Bottle/2Day
>3 Month = 1Bottle/3Day - see! kan dah reasonable....Tapi nak kena tunggu 3 Bulan la...

2)Kena kira hari pulak (bagi yang x leh menghafal) mcm gambar bwh  ni.....

nh collaplus
rajin benor ye...


Ada Pesanan Tambahan?
Kalau nak beli, beli yang packaging besar sebab jimat... Harga RM 167.80..Cukup stok 1 Bulan. Selalunya farmasi buat promotion so mayb lebih murah...sy suka beli dekat caring pharmacy dalam pasaraya tesco, sebab dapat discount voucher pharmacy + voucher tesco so lagi la murah...paling murah sy pernah beli RM 146.00

beauty drink
Selalu Sy Beli 12 Bottle Free 4 Bottle ...


betulkan? buy 12 free 4...cube cari..
kalau yg kotak mcm kat bwh ni...x berapa jimat. RM 83.00 Ada 6 Botol shj.



pix credit babyazan blogspot

Website?
http://nhcollaplus.com/index.html

p/s : Semua org nk nampak muda , sape nak muda gak angkat tangan mcm encik dibawah ini.....i likeee.........Pada yang nak mencuba..selamat mencuba


**update Julai 2011**

Better result 2day/Bottle..still consume it...the best!!!


**update 3/1/2013**

huhu sedang bersedih ini :( collaplus yg sy sayang tidak berkesan ketika jerawatku memuncak...lepas satu ...satu jerawat batu muncul..pastu muka asyik berminyak aje....wahai nh collaplus..what happen?....ke sebab aku tukar skincare? adohaii.........byk toksin la aku ni.....tp pada sape yg dia rasa ok tu teruskan je.......mungkin ngan aku tetibe x ok...tp ngan korang ok..teruskan aje....lain org lain penerimaan....

review vco colla plus

**update 10/5/2013**

Kulit dah ok balik... mkn masa skit.....masih teruskan nh collaplus :)


Glemer ler  ni pakcik usop yer...




Ok...chiao....Adieu....


25 comments:

Suliana said...

mcm nak beli tapi kalau termengandung rugi plak.. tgu duit ada la .. hehe

misscha said...

ehhh...ada brite baru ke? dlm masa terdekat ni?

mielalaland said...

niza, ok yek mkn NH ni?aku tgh carik supplement nih n igt nk cuba gamat healin tp kalo ko mkn ni ok, leh trycuba jaya nih...jom kita bercuti weekdays nak?(tetibe jek)..aku nk kidnap ko la ajak g beli NH ni!! kita bako kita bako

misscha said...

hihi ye le.....ok skit la.....colleague aku kata....dia tgk aku warna kulit da sekata...bos (bos org len) pon ada tego kata nmpk mude skit....jd y not cube........

misscha said...

for ur info..aku da cuba gamat healin...owh no!! aku x leh blah ngan rasa die......rasa cam nk vomit..tibe2 terbayang scott emulsion putih....hehehe..tp gamat healin ni bagus untuk penyembuhan dalaman

Elih Japahar said...

Entry ini hanya utk pompuan ngengee :)

che dai said...

akak dah habis satu tong, dah masuk tong kedua. Kesannya, kulit nampak licin sikit. Dah beli 3 tong, nak tengok hasilnya.....

misscha said...

@che dai

ehemmm kak ...sy dah dekat ntah berapa botol ntah..okt ni masuk la 2nd annivesary sy bersama nh colla plus...ehehehe

Zakia said...

bagus la benda ni ek..saya nak try jugak la..tapi student lagi mana la nak cari duit..huhu..tapi kulit saya memang bermasalah.berjerawat, minyak bagai..lepas tu baru lepas burn..saya rasa ni jalan terakhir sebelum pergi jumpa doktor..hehe..tetiba ngadu nasib lak..

pembekal mutiara said...

Baru cuba malam nie.d sebabkn stok beutskin sne abis..

pembekal mutiara said...

Saya da minum semalam.baru sebotol,kulit saya suda berseri.tapi saya memang tidak mengalami.masalah kulit.cuma lepas minum.tubmcm.ada pening2 sikit.

Anonymous said...

salam.. sy x fhm yg tarikh tu.. 1st minum smpai 6 hari.. cth 1hb. sampai 6hb.. then start botol ke 7, 8hb ke 9 hb??.. means selang 2 hari atau sehari.. maaf noob... hehe

Anonymous said...

kat kedai ubat cuma RM126 aje..jimat-jimat

.::: Princess MOMOY :::. said...

@Anonymousoh yeke? mcm menarik nih

Anonymous said...

kat kedai mana? nak g beli ni

misscha said...

@Zakia

ok je cuba..tp kalau jerawat yg susah nak turun ni better terus jumpa doktor...

misscha said...

@pembekal mutiara

owhh... lepas ni kira consume dua2 ke?

misscha said...

@pembekal mutiara

pening? hihi x tau la ek..sebab sy x rasa pening laks

misscha said...

@Anonymous

byk dah jual....kat kebanyakan farmasi ada mcm guardian, watson & lain2 farmasi... sekarang ni ada promo rm333 ada 3 tong so satu jatuh rm111...peh murah tu... satu tong boleh tahan dekat sebulan

Anonymous said...

Kat watson 299 for 3 boxes!

Anonymous said...

Baru2 ni sy dpt rm98/tong. Tapi promosi berakhir hari ni. So sy pun borong 2 tong :D

Zuhaila Ahmad Anuar said...

Berkesan ke? Saya dah beli satu tong tapi saya takut la pulak sebab dgr cerita ada orang tumbuh jerawat banyak semua lepas minum nh colla plus ni

Kidbux said...

Good sharing, NH Colla Plus a super-concentrated marine collagen beauty drink launched under the NH Beauty Series, contains 5,000mg of marine collagen, natural Vitamin C and red grape juice concentrate to give you gorgeous skin. For detail review visit:
http://kidbuxblog.com/natural-nutrient-packed-beauty-drink/

Suganthi Kasinathan said...

Nk tanya..kebelakangan ini muka sy ada jerawat yg bile burst ade nanak n darah sekali.. sakit..sesuai x minum nh colla ini utk problem sy??

misscha said...

hi, collagen bagus utk kulit, tapi skin acceptance setiap orang berbeza. it can be good for you but not others vice versa. u have to try it first for the first 3 month. if still not improve your skin condition boleh tukar yang lain.