Wednesday, 20 April 2011

Back to The Days...

As - Salam,

Hari ni sy terkenang kembali zaman student2 dulu........tetibe teringat sebab dengan lagu Vitamin C - Graduation...ter"ballad" kejap...

Semenjak dari zaman hingusan asik terpikir..ape yg akan jadi 5 thn lagi ek...lagi 5 thn selepas itu &  selepas - selepas itu?...

Soalan2 Common Masa....:-
Situasi Form 1
Kalau aku Form 5 berapa SPM aku ekh? Cepat la abis sekolah.....rasa panjang/lambat je masa berlalu...T_T

Situasi Form 5
Lepas ke SPM aku ni? ..nak blajar kat ne pas ni? aku nk amik course ape.? alamak ai serabut........T_T


Situasi Universiti
Arap2 x repeat paper.........pas ni nak keje mana ahh? ada ke org nk amik aku keje? Bila aku nk ada bf/gf?...T_T

dad/mom! this is for u...well for me too.. yiehhaaa


Situasi Kerja
Aku nak lompat tempat keje la....gaji ciput , bonus x de....cet......bila la aku nak kaya.....hehheehee....nak kena cari duit ni..kalo x cane nk kawen.....pastu nak byr ptptm lg.....bla...bla....bla....T_T ...Rasa macam terbang sepantas kilat je masa tu...x sedar dah akhir tahun.........



***see......setiap fasa kehidupan banyak betol persoalan dalam hidup ni........selagi kita x tau arah kehidupan kita selagi tu la go with the flow....nak wat cane ...we don't know what the future might hold for us......

Ya Allah moga2 kehidupan kami - kami ini baik2  aje............aminnnn....

Ini la lagu yg wat aku ter"emo" ballada jap :-



Cik sunshine vitamin c


---------------------------------------------------------------
GRADUATION

And so we talked all night about the rest of our lives
Where we’re gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won’t be coming back
No more hanging out cause we’re on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don’t have another day
Cause we’re moving on and we can’t slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in june
I didn’t know much of love
But it came too soon and there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
We’d get so excited, we’d get so scared
Laughing at our selves thinking life’s not fair
And this is how it feels

1:
As we go on, we remember
All the times we had together
And as our lives change, come whatever
We will still be, friends forever

So if we get the big jobs and we make the big money
When we look back now, will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy bobby be the stockbroker man?
Can heather find a job that won’t interfere with her tan?
I keep, I keep thinking that it’s not goodbye
Keep on thinking it’s a time to fly
And this is how it feels

Repeat 1

La, la, la, la; yeah, yeah, yeah
La, la, la, la, we will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there? can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it’s like we’re women and men
Will the past be a shadow that will follow us round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, I keep thinking that it’s not goodbye
Keep on thinking it’s a time to fly


---------------------------------------------------------------


p/s : i miss all of it............T_T








Ok...Chiao...Adieuu...                                                   

9 comments:

Suliana said...

teringat sape tu?? hehe.. lepas ni 5 tahun lagi kita jadi apa? :-)

eb ezrin2 said...

singgah kembali...
naper u polo blog contest i tuh?... ;p
jom jenguk kami kat
http://www.mamaaerish@gmail.com

c u there ;p

misscha said...

JD ORG KAYER...KEH3......

OK EB NANTI I POLOOO

Fauzie Jasmani said...

Singgah gegar sini..salam kenal..nak follow boleh?

Latest Entry : Jom ExChange Link dengan Blog UpProfits!

and : Let's Make Malaysia the FB Capital of the World!

misscha said...

buleh2

masuk kat widget link tu ..incase sy x prasan...

raudhah said...

salam mischa ..
saya pun pernaH terasa ape yg akan jd pada depan. cthnya la, masa darjah 1,2 tgk kakak dan abg darjah 5,6 rasa mcm dah besar sgt dorg ni. tp bila kita dah d darjah 6 atau di ting 6, rasa mcm adik2 je junior kita tu. =)

pss...saya dah folo awk k *48 =)tq folo me.

misscha said...

betol3...tp nanti dah keje lagi la...masa tu x sedar langsung dah berlalu.....tibe2 dh jadi nenek :p

DianaDEe said...

teringat ke?
rindu kat aku tak?
hehe~

misscha said...

windu la beb......aku nk g sekolah balik camni...hhaha