Friday, 4 November 2011

Hujan Oh Hujan : "Eh Bukan Aku Yang Panggil" Kata Katak

As-Salam,

Mari Mulakan dengan Nyanyian Puisi.....

Hujan Oh Hujan kenapa engkau hujan ?
Macamana aku tak hujan katak yang panggil2
Katak oh katak kenapa kau panggil hujan.....
Mana ada aku panggil hujan, sedap2 ko tudoh aku....
sedap2 ko tudoh aku....

Hari ini hujan...pagi2 lagi da hujan.......tengah hari pon hujan....petang pon sama hujan....memang dah nak dekat akhir tahun ni hujan sokmo aje.........Kalau di Pantai Timur logik gak ni kat KL pon dah hujan dari pagi ke tengahhari ke petang..........


Bila dah hujan ni.....dtg keje nek motor balik pon nek motor....paham2 la kasut ari2 basah x sempat nak kering esok kena pakai balik...so mlm tu selalunya aktiviti basuh n kering kan kasut dengan hair dryer......tp kalau pagi petang pon hujan...maka dtg keje dgn kasut basah...balik pon kasut basah.....justeru itu, terbit satu lagi alasan kenapa kena beli kasut baru...ekekekeke.......


Jemuran di ampaian pon mengalami kemorosatan production memandangkan semua lembap...atau pon basah.....dah namanye dudok di apartment space pon terhad...penggunaan dryer pada masa ini sangat efficient...hehehe.......


Tapi hujan tu rahmat...maka sy sangat bersyukur sebab bila hujan sy rasa sejuk mcm duduk kat cameron highland.....kat cameron lg la sejukkan? huhu x leh bayang....... cumanya adalah diharapkan tidaklah KL banjir......dan didoakan Malaysia dijauhi segala musibah...amin......



p/s: pantai timur akan mengalami 40% banjir lebih teruk dari thn lepas......moga bersedia....


 Ok...Chiao...Adieuu... 

  Photobucket

11 comments:

c genk bah ne said...

Kat Sabah ne pun hujan ja..

sis,bolehlah sis join,asalkan follower tak lebih 500 ^^

azam said...

:) tapi katak suka bila hujan...

Suliana said...

eee lagu aqil tu :-) tapi dia manjang 'ikan makan ikan'.. :-) anyway, sama la dah jadi mcm budak sekolah plak kasut basah2 kena hujan . hehe.. mujur ada kasut lain..

misscha said...

@c genk bah ne

tq ... i join

misscha said...

@azam

haha macam dah interbiu katak aje...ekeke

misscha said...

@Suliana

lagu peberet aqil ke? hihi....

WuMing said...

WuMing pun ker kerja naik motor... hari-hari hujan...(isteri pakai kreta pi hantar anak sekolah)

Tapi ker kerja pakai kasut lain... spare... ada rain coat...

ejaMaria said...

sekarang musim tengkujuh... mana-mana pun hujan...

takpe la hujan... hujan buat kita rindu matahari... awww...

* akak pengguna tegar 'dryer' semasa duduk apartment dulu... skrg guna juga tapi utk baju anak-anak je... maklum la baju budak - banyak + kecik2 lagi... tak kuasa nak sidai pastu lembab tak kering-kering... masuk dryer senang... keluar dah kering bole pakai terus... ;p

misscha said...

@WuMing

tu la kalau dah ada anak, boleh la misscha bwk keta....

kat opis ada 4 pasang kasut lg spare...hahaha dah namanye wanita..ekekek

misscha said...

@ejaMaria

mmmg senang kak pakai dryer....sat ja kering weeeheee..penah pakai kat umah mom in law...kat umah xdew...hehe

Taste Of Tapah said...

tapah dengan cameroon dekat la tu.. sejuk.. cuba datang sini.. best pagi2 tarik selimut.. heheh