Tuesday, 31 January 2012

skin 79 Hot Pink & Garnier Light BB Cream Review

As-Salam,

Orang lain dah sebuk pasal BB cream ni ..misscha baru terhegeh2 nak cuba..haha.....never mind.....better late than never rite?...ok kita teruskan tanpa bebelan....


So far dah pernah cuba 2 bb cream.
1. Garnier Light BB cream



2.Skin 79 Hot Pink

Sekarang ni misscha pakai Skin 79 BB cream Hot Pink.....tp beli tiub kecik sebab nk tengok kesesuaian kulit.
Seriusly skin79 lg bagus dari garnier....dr segi coverage boleh la...mmg foundation lg marveles....tp kalau nak nampak natural everday look yg membuatkan kita nampak ......

" yes im ready to go n look good too"

walaupon pakai makeup tp terasa cam tak pakai mekap pulak kalau pakai bb cream...x seperti foundation yg membuatkan rasa kulit ni ada mende bertepek aje...haha


kiri skin 79, kanan garnier.

warna skin79 agak grey tp dia akan oxidize n ikut kaler kulit kiter...

Yang paling penting bg misscha, tahap oil control...al maklum duk kat malaysia ni ...summer memanjang...hehehe...macam la ada 4 musim sebut summer2 tu...ecece....untuk skin 79 dia punya oil control lg better dari garnier....kalau garnier time tengahari mmg muka macam dah ready nak goreng telur aje....tp skinfood ni..pehhhh marveles......ada la jugak minyak2 sikit tp pedap bedak skit dah ok....

Ingat yang hot pink tu untuk oily face, kalau vip gold utk kulit dry.


So : .......

garnier : murah , oil control x berapa best, spf 26 pa+++,bau x brape best, jual kat farmasi mana2.
skin79 hot pink : mahallllllllll, spf 25 pa++,ada jual kat watson


Hmm nak tunggu lagi satu produk dari skin79, Vital Orange. Upgraded kepada Hot pink, tp lebih protection SPF 50 PA+++. Sesuai untuk pengguna oily face dan warna lebih lite dari hot pink

x sabarnye nak cuba yg ni pula...

Yang ni misscha dapat kat blog orang lain...boleh la tengok2


p/s: sori la ala2 aje review ni...errr..haha

 Ok...Chiao...Adieuu... 

  Photobucket

10 comments:

Suliana said...

Xtau apa pn psl bnda ni. Umur dh mk msk 3series ptt cari skin care & kena pki scars serius.huhu

misscha said...

@Suliana
bb cream ni utk muka kak...macam foundation cuma x pekat tenbal cam foundation....hmm muka akak kan tulus mulus...scar pe yg byk?

Suliana said...

@misscha

uppss salah taip, kena pakai skincare yg sesuai.. anti aging may be :-)

Schu haDa said...

nk bli jgk la yg trial tube hot pink tu. .cm besh jew. .tp xtao nk bli ktne. . :(

Anonymous said...

beli kt watson mana ya, cari kt s/alam tak de jual :(

misscha said...

@Schu haDa

kat watson la yunk

Lelaki Metro said...

I like this entry. U cakap terus terang jujur. The thing is I ni jenis yg sgt cerewet pasal halal products. So, even I have oily skin n very sensitive I'm still gonna buy Garnier BB Cream lah I guess. Since itu je yg buat masa I yakin halal n selamat. Yg lain maybe mahal n tak confident sgt. It's ok. I just nak try since I sgt memerlukan benda ni. (:

Cinderella said...

from my experience, the best oil control so far is Ampm 24 hours oil balancer , green color tube. can purchase from naruko.com.my its expensive, rm62 but can contol oil for at least 6 hours.

eqin qin said...

mana mana watsons ada jual ke kak??i baru nak try skin79 bb cream ni...

misscha said...

@eqin qin

x jugak dik... yang watson besar2 je ada