Wednesday, 5 June 2013

Resepi Salmon Oven Baked : Siri Makan Secara Sihat

As-Salam,



Menu salmon bakar untuk dinner semalam untuk kurangkan berat badan..haha...hubby pon nak slim down..dia dah booncit..lol




salmon in tray





ready to eat healthily , nyum2


Resepi Salmon Bakar Nak Cepat


Lumurkan ikan dengan black pepper, garam, sos tiram dan secamca olive oil.. kasi perap...... pastu preheat oven 180 celcius selama 15 minit beserta air yang diisi dalam bekas buat kek untuk kekalkan kelembapan

Then bakar selama 15 minit dengan suhu sama dan biarkan bekas air tu so that salmon tak kering.....dh 15 minit, keluarkan, masukkan sayur yang dah diperap masak lagi 10 minit camtu..... sayur nk kasi rangup aje... haha...


ok siap dah boleh makan :)




 Ok...Chiao...Adieuu...


  Photobucket

5 comments:

Suliana said...

sedapnya!! tapi klu hasben akak mesti tak kenyang. hehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

blog ni buat momoy lapa jer. hais

.::: Princess MOMOY :::. said...

mintak sikit !

Fareez Mansur said...

It doesn't look tempting, i hate fish

misscha said...

@Fareez Mansur

hehe..sy x pandai sangat..so apa yang termampu je la... kalau x nampak sedap sori la yer.