Monday, 6 May 2013

Sad...Sad...Sad : Review SNE, SNE Beautskin, Dan Seangkatan.......

As-Salam,

Ape khabar? lama x blogging...xder mood... Ok, kali ni nak review SNE Beautskin.....ingat x dulu dekat entry INI bulan januari dulu ada aku cerita amik SNE Beautskin.....ok kali ni, aku review setelah 4 Bulan penggunaan...dari November 2012 - Mac 2013 so dekat 4 bulan jugak lah.

Dos yg aku amik SNE 2 biji pagi, 2 biji malam. utk BE pulak 1biji pagi 1 biji malam. So aku setia menggunakan SNE sekali dengan pencuci muka keluaran SNE marketing nama dia Shamone. Shamone pulak aku dah pakai 1 Bulan. Tapi dukacita dimaklumkan sememangnya jerawat aku jadi bertambah teruk......

Ada yang suruh picit and sapukan SNE ke muka, dah buat tapi lagi teruk, then ada jugak yang suruh upkan dos..mmg dah up 3 biji pagi 3 biji mlm, sekali dgn Excel Tea.....tapi x ada perubahan jugak..... yang jadi frustnye sebab dah 4 bulan masih x ada perubahan dan bertambah teruk..... takutnya...

Akhirnya oleh kerana takut lagi byk yg keluar dan x surut2 pastu parut semakin byk, aku terus stop amik SNE, BE, Seabuckthorn, Excel Tea, Shamone Set Hijau.... dalam bulan April pastu terus jumpa doktor pakar (dermatologi).

So skarang ni still under doctor medication.......

Kesimpulannya dukacita dimaklumkan aku mmg x sesuai dengan produk SNE ........

lupa nak bgtau..ubat doktor ternyata berkesan...alhamdulillah...kurang jerawat baru naik.....medication doctor ni dalam bulan keempat dah nampak kesan..tp yg aku rasa nak masuk bulan 3 dah nampak kesan yang positif...nanti aku wat review ubat yg doktor bagi okey! UPDATE UBAT DOKTOR SINI

bye2

p/s: chaiyok2 cuba positive kan diri ini untuk mengelat dari stress!









 Ok...Chiao...Adieuu... Photobucket

16 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

thx dear. i mmg tunggu review yg telus. ada yg ckp makan be seminggu dah putih. mcm wttut je sbb 1 pun mkn nak dekat 5 bln x jadi mende pun.

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy pun nak buat review pasal ni
tapi xdde idea lagi nak tulis
nnt jemput baca rvew momoytau

Zakiah said...

mungkin tak sesuai. Better stop la kan takut makin melarat. Saya pun ada masalah jerawat & jumpa doktor tp still sama jugak takde kurang pun. Rasa nak stop je makan ubat.

umi faris said...

cian lak.. sbr eh dear.. miz u.. take care ;))

misscha said...

@umi faris
mizz u too!

misscha said...

@Zakiah

berapa lama mkn ubat doktor bg?

misscha said...

@.::: Princess MOMOY :::.

ok!

misscha said...

@.::: Princess MOMOY :::.

ini review saya..so sy kenala terus terang sama ada sesuai dgn saya atau x :)...tp mungkin or lain sesuai.. hehe

ejaMaria said...

mmg biasa 'kita percaya cakap org'... akak pun kdg2 buat silap percaya ni... cuma kebelakangan ini dah lebih berhati-hati... yup lebih senang pegi jumpa doktor pakar terus...

misscha said...

@ejaMaria

betol tu kak..takpe kalau org tanya kenapa x cuba yg itu atau ini sya boleh la ckp dh cuna tp x jalan...

Zakiah said...

saya makan dari bulan 2 siap injection. Mungkin lambat sikit kesannya. Tapi yg bagusnya ubat ni sebelum ni saya ada alergi, bila makan ubat ni banyak kurangnya. Cuma pimple ni la, mungkin makan masa sikit kot

misscha said...

@Zakiah

alhamdulillah bagus la sesuai dgn awak...kalau yakin teruskan aje :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

@misscha
yeah akhirnya. dah buat rview be ni pd diri sndiri
jemput baca

http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2013/05/kesan-sne-beautskin-essence-pada-diri.html

mielalaland said...

~~yup, obat doktor memang berkesan setiap kali..^-^

Joe ID said...

ubat doktor mmg la berkesan tp utk jangka masa panjang sendiri mao igt la....sne ni bg aku mmg terbaik senang cakap..x tau la org lain...

misscha said...

mmg pun ubat doc ada kesan. sbb tu cuma boleh ambil 6 bulan sahaja. then kene stop. sne x serasi dengan saya. dgn org lain,lain pula kesannya.